2012. 07. 21.

Lakáskeresés - Mission accomplished... #2

Hát ez már a csoda kategóriájába tartozik...
Kaptunk koleszt is, jupi!

Szóval jött egy újabb e-mail, egy 2 szobás kollégiumi "szobáról". Fura mondat, én már megszoktam, hogy a kollégiumban szobák vannak és nem lakások. Igen, konkrétan egy kétszobás lakást fogunk bérelni egy kollégiumnak nevezett lakóházban, ami annyival jobb, mint az előző posztban leírt lakás, hogy... (most figyel, mert ütős lesz) olcsóbb!


Ez a nem kicsit elhanyagolható indok sarkallt minket, hogy feladjuk a korábbi lakás ajánlatot, így a havi 10.000 forint körüli megtakarítás mellet a deposit 430 000-ről több mint 100 rugót csökkent, ami azért nem elhanyagolható dolog. És még egy "apróság", ebben a kezdő depositos dologban benne van az első fél havi lakbér is, a másiknál viszont egy komplett augusztust még ki kellett volna fizetnünk, ami még egy 100+ os összeg lett volna.


Magyar viszonylatban, a depositot leszámítva nagyjából hasonló méretekkel rendelkező, jó állapotú, a nagykörútra néző lakást lehetne bérelni, szóval nem olyan húzós, mint vártuk. Juhúú!


Az anyagiakon kívül van még pár előny:
1. Nem 4.5 km-re van az egyetemtől, hanem úgy 200 méterre. -> esőben, hóban azért kényelmeseb átfutni reggel a suliba. Ha otthon hagytad a laptoptöltőt, akkor... dettó helyzet. stb...


2. Ez egy kollégium -> Buli, party, diákélet... 



Pár link:



Reméljük a kollégiumban nem kavarnak el semmit és minden rendben megy mostantól :)


Leendő iskolatársainknak sok sikert kívánunk a lakáskeresésben!
írta: Dani